Remek közösség épül, összefogtak Görömbölyért a helyi és a városi szereplők

Megosztás

A hétvégén színes, családi program a kínálatban, de a szoros együttműködés hosszabb távon is szép dolgokat tartogat.

Tavaly vált szorosabbá a Görömbölyi Kulturális Egyesület és a Miskolci Kulturális Központ (MKK) együttműködése, azóta programok sokaságával igyekeznek erősíteni a helyi közösséget.

– Az egyesület eddig is sikeres volt ezen a téren, de egymást is erősítjük a különböző programok megszervezésében és lebonyolításában – mondta Majorné Bencze Tünde, az MKK ügyvezetője azon a csütörtöki sajtótájékoztatón, ahol a városrész programkínálatáról esett szó. A részletekről a Minap.hu számolt be.

A szűkebb körű klubfoglalkozásoktól a hétvégi családi programokon át az ünnepi nagyrendezvényekig terjed a skála; mindegy is, mekkora volumenű egy-egy rendezvény, a lényeg az, hogy összekovácsolják a városrészben élőket, az ide látogatók pedig képet kapjanak a virágzó görömbölyi életről.

Jó példa volt erre a tavaszi Görömbölyi Pince Piknik, de egészen jövő év közepéig biztosított a programszervezés egy nyertes uniós pályázatnak köszönhetően. A Közösségépítés négy évszakban Görömbölyön című pályázatával 5 millió forintot nyert el az egyesület, ebből a forrásból tudják megrendezni a Görömbölyi Őszt is, ahol egyebek mellett sportrendezvények, táncbemutatók és zenés kikapcsolódás várja a szórakozni vágyókat pénteken és szombaton.

1991-ben indult egyébként ez az esemény, de ezen a néven évek óta nem rendezték meg. Idén azonban újraélesztik a hagyományt, és huszadik alkalommal várják közös őszünnepre az érdeklődőket.

Madácsi Ágnes, a Görömbölyi Közösségi Ház művelődésszervezője beszélt a programokról. Megtudhattuk, hogy a kétnapos rendezvény pénteken délután családi kerékpáros kirándulással kezdődik, amely a Görömbölyi Általános Iskola előtti sportpályától indul 17 órakor. Ezzel a programmal kapcsolódnak a limfóma világnapi akciókhoz.

Szombaton is mozgással indul a nap: 10 órakor veszi kezdetét a Görömbölyi Ősz focikupa. A kispályás labdarúgó tornát általános iskolásoknak szervezik meg a helyi általános iskola sportpályáin. Szintén délelőtt 10-kor közösségi futás is indul a sportpályától.

Délután programok hosszú sora várja a kikapcsolódni vágyókat a Görömbölyi Művelődési Házban. 14 órától a Miskolci Mazsorett Együttes tart bemutatót, majd színpadra lép a Ködmön Formációs Táncegyüttes is. 14:45-től az Avasi Művészeti Iskola növendékei mutatkoznak be, 15:15-től pedig a Perecesi Bányász Koncert Fúvószenekar ad koncertet. Vásári komédiával készülnek a Vaga Banda Gólyalábasai, míg a Diri Dongó Együttes őszköszöntő interaktív zenés műsorral szórakoztatja a gyerekeket.

18:15-től aztán Seres Ildikó színművész – a Zrínyi Ilona Gimnázium drámatagozatos diákjainak közreműködésével – operett slágereket ad elő, majd fél 8-tól Felméri Péter, a Dumaszínház humoristája tornáztatja a rekeszizmokat. Fél 9-kor a Zenegép Együttes csap a húrok közé, fél 10-kor pedig retro diszkó koronázza meg a napot. 

A délután során a nagyobbak a termelői- és kézműves vásár portékái között mazsolázhatnak, a kisebbeket pedig ugrálóvár, játszópark és kézműves foglalkozások várják. További részletek a Minap.hu cikkében olvashatók.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek